top of page

Återvunnet material & rPet

Du kan tillverka en jacka av ca 55 återvunna PET-flaskor

Vår högsta prioritet är att alltid hitta leverantörer och produkter som har en hållbar kollektion med lång livslängd & stort fokus på att spara vatten samt minska koldioxidutsläppen.

Återvunnen polyester är en av de material som vi hittar igen i många av de produkter vi kan erbjuda er, våra slutkunder. Återvunnen polyester ger nytt liv åt PET-flaskorna. Vi försöker i den mån vi kan att se till att det är certifierad återvunnen polyester som återanvänds vid produktion. 

Våra leverantörer har idag lite olika symboler för att visa att produkter är rPET. Ni ska alltid känna er säkra på att vi har bra koll på de leverantörer vi arbetar med och att det finns dokumentation på alla produkter och dess material. Ni kan alltid kontakta oss om ni behöver mer dokumentation än vad som nämns på produkt eller webbshop.

Här nedan har vi samlat några av de symboler som förekommer hos våra nära samarbetspartners för att märka upp produkterna. Det får gärna synas lite extra på produkterna att man valt och oftast betalat för en mer hållbar produkt. Vanligaste symbolen är tre pilar i en cirkel.

Recycled pet logo
Symbol för rPet
rPET logo

Vi samarbetar ofta och nära med en leverantör som alltid jobbar för att hitta bättre lösningar när det gäller hållbarhet och miljövänliga produkter. Deras nya serie hittar ni på en egen sida:  

IMPACT Aware

Gå gärna in och läs mer där.

På alla deras produkter i IMPACT-serien kan ni se hur många liter vatten som har sparats, och hur många PET-flaskor som har återanvänds i produktionen för varje produkt. Bra va?

I vår utställning på Kammakargatan 7 i centrala Stockholm hittar ni flera av deras produkter. Önskar ni istället få ett prov skickat till er? Hör av er så löser vi det!

Paraply Impact
bottom of page