top of page

Certifieringar

Vi jobbar med ISO-certifiering genom hela företaget från miljö och kvalitet till arbetsmiljö. Vi ISO-certifierade oss inom Miljö & Kvalitet redan år 2006 och arbetsmiljö år 2016.

ISO 9001 logo

ISO 9001 – Kvalitet

Att vara ISO-certifierad inom kvalitet innebär att vi arbetar utefter ett system för att säkra kvalitet i processer som tex försäljning, inköp och leverans. ISO 9001 är en internationell standard vilket innebär att standarden har samma krav på vilka processer som skall styras och dokumenteras oavsett vilket land man befinner sig i. 

ISO 14001

ISO 14001 – Miljö

Att vara ISO-certifierad inom miljö innebär att man har ett system att arbeta utifrån för att få ner den negativa miljöpåverkan som vår verksamhet ger/kan ge upphov till. Man kartlägger och utreder de lagkrav som verksamheten berörs av.

ISO14001 kan tillämpas på alla branscher, används världen över och är den mest etablerade och accepterade miljöstandarden.
Målet är kontinuerlig förbättring och utveckling.

ISO 45001

ISO 45001 – Arbetsmiljö

ISO 45001 är en internationell standard för arbetsmiljö och säkerhet som täcker in såväl psykiska- som fysiska arbetsmiljöproblem för att skydda anställda och besökare. Det är ett verktyg för att systematiskt stärka den fysiska och sociala hälsan på arbetsplatsen. Genom att vara ISO-certifierade inom arbetsmiljö kan vi styra, leda och utveckla vår organisations arbetsmiljöarbete.

Vårt ISO-arbete gör att vi kan hålla nere reklamationerna, erbjuda bra kvalitet till våra kunder och se till att personalen på vår arbetsplats mår bra.
Vi arbetar också ständigt med förbättringsrapporter för både interna och externa problem som kan dyka upp, för att hela tiden kunna utvecklas och bli lite bättre.
Vi märker också att flera kunder ställer krav på ISO-certifierade leverantörer, något som vi tycker är väldigt bra!

 

För oss innebär ISO-certifieringarna också att vi får en bättre koll på hela kedjan.

Det är viktigt för oss att kunna säkerställa nöjda kunder.

Vi är certifierade av SMAK Certifiering AB

Du som kund kan därmed känna er trygg när ni köper ekologiska produkter inom livsmedel från oss. Helt enkelt betyder det att vi är certifierade att få sälja livsmedelsprodukter till slutkonsument.

För att göra det lätt för Sveriges lantbruk- och livsmedelsföretag finns SMAK Certifiering. SMAK ser till att dessa företag gör rätt enligt IP, KRAV och EU:s förordning om ekologisk produktion.

 

Vi vill göra rätt!

Genom att vi på FF Profilreklam är certifierade av SMAK certifiering AB, gör det att den ekologiska kedjan fortsätter när vi säljer vidare livsmedelsprodukter till er, våra kunder. 

När ni köper ekologiska livsmedelsprodukter hos oss vill vi att ni ska känna er trygga med att det som är märkt som Fairtrade, ekologisk eller har en miljömärkning verkligen är korrekt och kontrollerat hela vägen. 

Några av de produkter vi säljer är: ekologiska karameller, Fairtrade-märkta klubbor, Fairtrade-märkt choklad, veganskt och miljömärkt godis och lyxiga gåvopaket med en mix av mandlar, praliner och glögg.

Alla ekologiska produkter finns inte presenterade i vår webbshop. Kontakta oss för mer information!

SMAK-certifiering
svenskt sigill logo

Svenskt sigill

Att certifiera verksamheten enligt IP:s regler innebär att producenterna följer svensk lagstiftning och riktlinjer för branschen. IP står för "Integrerad produktion". Några av produktionsinriktningarna är: 

- Frukt & Grönt
- Spannmål & Oljeväxter 
- Nöt & Mjölk 
- Livsmedel 
- Prydnadsväxter 

Läs mer på www.svensktsigill.se

KRAV

Ät bättre och mer hållbart för människan och planetens skull!

 

Varför ska vi välja KRAV-märkt?

- Bättre hälsa och renare miljö

- Minskad klimatpåverkan

- Ökad biologisk mångfald

- Bättre djurvälfärd

- Bättre arbetsvillkor

Läs mer på www.krav.se

Krav-märkt logotyp
eu-organic-logo-600x400.png

EU-ekologiskt

För att kunna säga att produkterna är ekologiska krävs det att man följer EU:s regler för ekologisk produktion. Man ska var certifierad och stå under kontroll av en myndighet eller ett kontrollorgan.

KRAV´s regler bygger på denna lagstiftning, men har en högre kravställning gällande klimat, arbetsvillkor, miljö och hälsa.   

Läs mer på ec.europa.eu

bottom of page