top of page

Brodyr

Vad är Brodyr?

Brodyr kommer från det franska ordet Brudure och är maskin- eller handsydda dekorativa mönster. Nu för tiden görs majoriteten av brodyren med maskin, men en hel del handpåläggning krävs ändå. Brodyr kan användas på de flesta plagg och tygprodukter av tjockare tyg. En brodyr blir vanligtvis för tung för en t-shirt, men ger en fin & exklusiv känsla på exempelvis en skjorta, piké eller collegetröja.

När kan man använda Brodyr?

Brodyr går bra att göra på bland annat handdukar, pikéer, collegetröjor, filtar, kepsar och väskor. Det ger ett lite exklusivare uttryck än ett klassiskt screentryck.

Brodyr är också väldigt hållbart och inget som slits med tiden eller tvättas bort.

Hur broderar man?

Vid brodyr beställer vi ett brodyrkort med er logga.

Detta är en fil som förs över till brodyrmaskinen. Maskinen träs med trådar i de önskade PMS färgerna.

 

På plaggen/produkten trär man på en brodyr-ring som sträcker tyget, och monteras sedan in i maskinen.

Vad är ett brodyrkort? 

Ett brodyrkort är något som vi tar fram till er i samband med beställning.

Kortet är inte ett fysiskt kort, utan en datafil som sedan läses in i brodyrmaskinen och talar om för den vad som ska broderas. Storleken mäts i antal stygn, ju fler stygn desto tätare och mer detaljrik logga.


Brodyrkort kan beställas i en fast storlek, eller justerbara som går att ändra några cm. Ett justerbart brodyrkort kan vara en bra idé att använda sig av om man ska brodera flera plagg med olika stora logotyper av samma logga. Brodyrkortet tillverkas i ett speciellt program och anpassas efter längd, bredd, täthet och stygntyp. Det kan även anpassas efter vilket material brodyren skall användas på. Brodyrkortet ni beställer sparas hos vår brodör och kan användas igen vid nästa beställning. 

Brodyrtråd består vanligtvis av 100% polyester, och är därför både slittålig och färgbeständig

Vad görs brodyrtråd av?

Vad kostar det att brodera?

Kostnaden för att brodera en logo beror på antalet plagg/produkter, loggans storlek, antal färger och främst antal stygn. Ju fler stygn, desto tätare logga och mer detaljrikedom. Vi brukar kunna uppskatta hur många stygn det kan handla om i just ert fall. Men först när ett brodyrkort är tillverkat så vet man exakt. Ett "vanligt" brodyrkort idag, ligger på ungefär 800:- exkl.moms. I flera av våra specialproduktioner så ingår både brodyrkort och brodyren i priset. Här är det leveranstiden som istället brukar avgöra.

 

En keps som vi tillverkar direkt i fabrik kan ta upp till 3 månader att få levererad. Men har ni bara tid att vänta, så är det mycket billigare. Och man kan göra fler roliga och personliga detaljer och brodyrer, för nästan samma kostnad som bara kepsen kostar här i Sverige. Så har ni tiden? -Testa special!!

En liten logga med bottenplatta, många färger och mycket detaljer kan ibland ha lika många stygn som en mindre ryggbrodyr. Här nedan ser ni några exempel på brodyrer vi gjort och hur många stygn det är i varje.

Brodyr 3.jpg

Kund: Byggnads

Längd:

9,0 cm

Placering:

På necessär

Antal stygn:

4100 st

Brodyr 4.jpg

Kund: Sika (Casco)

Längd:

6,0 cm

Placering:

Fram på keps

Antal stygn:

8000 st

Brodyr 6.jpg

Kund: NBV

Längd:

9,0 cm

Placering:

Fram på keps

Antal stygn:

7300 st

bottom of page