top of page

Digitaltryck

Vad är Digitaltryck?

Digitaltryck görs genom en digital tryckpress som fungerar ungefär som en skrivare. Istället för att använda stora tryckramar, schabloner, färgburkar och torkmaskiner som man gör vid screentryck, skickar man enkelt sitt original från datorn direkt till tryckpressen. Sen är det färdigt för att tryckas på vald produkt eller material. Precis som vid screentryck måste dock plagget/produkten passas in i maskinen så att loggan hamnar rakt och på rätt placering.

Fler och fler leverantörer erbjuder idag denna tryckmetod, och metoden ger också större valmöjligheter gällande färger, kontraster, skuggor och rastreringar.

Digitaltryck är enkelt, det blir ett identiskt tryck varje gång och det går att variera och trycka på ett stort utbud av produkter.

När använder man Digitaltryck som tryckmetod?

Har ni en logotyp i många färger? Kanske ni vill trycka ett fototryck eller en väldigt detaljerad logga? Vid små upplagor är digitaltryck oftast det mest prisvärda alternativet. Här kan man enkelt göra små justeringar och snabbt ändra ett original innan varje tryck.

Testa att göra er giveaway unik med personnamn eller en personlig hälsning. Detta görs enkelt med variabeldata

Idag handlar det inte så mycket om vad som går att trycka. Alla produkter vi säljer går att logga på ett eller annat vis. Det handlar främst om antal och vilken tryckteknik som passar bäst för produkten och er logotyp. Loggan skall vara tydlig, hållbar och prisvärd.
Vi försöker alltid föreslå ett prisvärt förslag som passar bäst för er som kund. 

Är det så att er företagslogotyp lämpar sig absolut bäst för digitaltryck, då försöker vi hitta produkterna som passar loggan, och inte tvärtom. Boka gärna ett besök i vårt showroom för att se fler förslag på vad vi kan hjälpa er med. Om ni inte kan, eller för den saken inte vill komma in till oss, kan vi enkelt lösa det med att skicka prover till er.

360 bild.jpg

Digitaltryck i fullfärg betyder att man trycker i många olika färger och nyanser. Det är inte bara iögonfallande utan gör trycket än mer minnesvärt. Denna typ av tryck ger den tryckta gåvan en ännu mer professionell utstrålning.

På vilka produkter kan man trycka Digitaltryck?

Att ge bort en giveaway till personal, kunder eller samarbetspartners är väl i sig en fin gest. Vad skulle då vara bättre än att ge bort samma produkt, fast med en personlig hälsning eller kanske mottagarens namn?

 

Med hjälp av denna relativt nya tryckmetod kallad digitaltryck kan vi i mycket stor utsträckning och till ett överkomligt pris nu erbjuda variabeldata på riktigt många produkter. Variabeldata betyder att man kan trycka olika tryck på varje unik produkt. Vanligast är att vi ber er maila oss en excelfil med de namn, siffror eller personlig hälsning som ni vill ha som tillägg. Tillsammans med er logotyp trycks då exempelvis personnamnet på produkten. 

Idag erbjuder vi även en så kallas "sleeve" som också kan tryckas som variabeldata. En personlig förpackning, med en personlig hälsning som innehåller en personlig produkt. Kan det bli mer personligt än så?

Variabeldata

Vad är variabeldata? 

bottom of page