top of page

Digitaltryck

Vad är Digitaltryck?

Digitaltryck görs genom en digital tryckpress som fungerar ungefär som en skrivare. Istället för att använda stora tryckramar, schabloner, färgburkar och torkmaskiner som man gör vid screentryck, skickar man enkelt sitt original från datorn direkt till tryckpressen. Sen är det färdigt för att tryckas på vald produkt eller material. Precis som vid screentryck måste dock plagget/produkten passas in i maskinen så att loggan hamnar rakt och på rätt placering.

Fler och fler leverantörer erbjuder idag denna tryckmetod, och metoden ger också större valmöjligheter gällande färger, kontraster, skuggor och rastreringar.

Digitaltryck är enkelt, det blir ett identiskt tryck varje gång och det går att variera och trycka på ett stort utbud av produkter.

Vad är Digitaltryck 360?

Digitaltryck 360 är en innovativ teknik som möjliggör högupplöst tryck runt hela ytan av cylindriska och rundade objekt. Denna metod är perfekt för produkter som flaskor, muggar och liknande, där en sömlös och detaljerad design önskas. Tekniken använder avancerad digitaltrycksteknik för att skapa livfulla och exakt återgivna mönster som täcker hela objektets yta.

 

Med Digitaltryck 360 kan du uppnå en helomfattande design utan skarvar, vilket ger en professionell och attraktiv finish. Detta gör den idealisk för profilprodukter och reklamartiklar som kräver en unik och iögonfallande märkning.

Fördelar med Digitaltryck

  1. Högupplöst kvalitet: Digitaltryck kan återge bilder och mönster med hög detaljrikedom och skärpa, vilket gör det möjligt att skapa livfulla och precis återgivna design.

  2. Snabb omställning: Eftersom det inte behövs några tryckplåtar eller schabloner, kan digitaltryck anpassas snabbt för olika design och små upplagor, vilket sparar tid och kostnader.

  3. Variabeldata: Smidigt och kostnadseffektivt att göra produkter som vi kan digitaltryck personliga med variabeldata. Låt varje produkt ha en unik hälsning eller personnamn.

  4. Färgflexibilitet: Digitaltryck erbjuder en bred färgpalett och möjligheten att använda gradienter och nyanser, vilket ger större kreativ frihet jämfört med traditionella tryckmetoder.

  5. Miljövänligt: Digitaltryck minskar avfall och användning av kemikalier jämfört med traditionella trycktekniker, vilket gör det till ett mer miljövänligt alternativ.

Tillverkningsprocess

Processen börjar med att designen skapas digitalt och laddas in i en digitaltrycksskrivare. Materialet som ska tryckas, såsom papper, tyg eller plast, matas in i skrivaren där bläcket appliceras direkt på ytan genom inkjet-teknik. Efter tryckningen torkas bläcket snabbt, ofta med hjälp av värme eller UV-ljus, vilket gör produkten redo för användning direkt.

Digitaltryck

Digitaltryck 360

Att ge bort en giveaway till personal, kunder eller samarbetspartners är väl i sig en fin gest. Vad skulle då vara bättre än att ge bort samma produkt, fast med en personlig hälsning eller kanske mottagarens namn?

 

Med hjälp av denna relativt nya tryckmetod kallad digitaltryck kan vi i mycket stor utsträckning och till ett överkomligt pris nu erbjuda variabeldata på riktigt många produkter. Variabeldata betyder att man kan trycka olika tryck på varje unik produkt. Vanligast är att vi ber er maila oss en excelfil med de namn, siffror eller personlig hälsning som ni vill ha som tillägg. Tillsammans med er logotyp trycks då exempelvis personnamnet på produkten. 

Idag erbjuder vi även en så kallas "sleeve" som också kan tryckas som variabeldata. En personlig förpackning, med en personlig hälsning som innehåller en personlig produkt. Kan det bli mer personligt än så?

Variabeldata

Vad är variabeldata? 

På vad kan man digitaltrycka?

Digitaltryck är extremt mångsidigt och kan användas på en rad olika produkter, inklusive:

  • Kläder: Perfekt för t-shirts, hoodies och arbetskläder där detaljerade och färgrika mönster önskas.

  • Reklamartiklar: Idealisk för pennor, nyckelband, mobilskal och andra små produkter som används i marknadsföringskampanjer.

  • Skyltar och banderoller: Ger högkvalitativa utskrifter för inomhus- och utomhusreklam.

  • Pappersprodukter: Används för visitkort, flygblad, broschyrer och andra trycksaker som kräver snabb omställning och hög kvalitet.

bottom of page