top of page

Doming

Vad är Doming?

Doming är en unik och innovativ teknik som används för att skapa en klar, kupolformad beläggning över tryckta etiketter eller märken. Denna metod ger en upphöjd, skyddande och glansig yta som förbättrar både hållbarheten och utseendet på produkten.

Fördelar med Doming

  1. Skyddande yta: Den klara epoxybeläggningen skyddar det underliggande trycket från slitage, UV-strålning och kemikalier, vilket förlänger livslängden på märkningen.

  2. Förbättrad estetik: Doming ger en tredimensionell effekt och en hög glans som förstärker färgerna och gör designen mer iögonfallande.

  3. Taktil känsla: Den upphöjda ytan skapar en unik taktil upplevelse, vilket gör produkten mer intressant att hålla och använda.

Tillverkningsprocess

Processen börjar med att designen skrivs ut på en självhäftande etikett som sedan placeras på produkten. En klar epoxyharts appliceras över etiketten och formas till en jämn, kupolformad yta. Hartset får härda, vilket resulterar i en stark och tålig beläggning som skyddar och framhäver designen.

Användningsområden

Doming är en mångsidig teknik som används för en rad olika produkter, inklusive:

  • Nyckelringar: Ger en hållbar och attraktiv märkning.

  • Emblem och logotyper: Förhöjer utseendet på företagsmärken och dekaler.

  • Elektronik och prylar: Används på enheter som mobiltelefoner, USB-minnen och andra tekniska prylar för att ge en elegant och skyddande märkning.

  • Reklamartiklar: Perfekt för att skapa unika och tåliga marknadsföringsprodukter

Sammanfattning

Doming erbjuder en hållbar och estetiskt tilltalande lösning för märkning av profilprodukter. Genom att applicera en klar, kupolformad beläggning över tryckta etiketter, skyddar och förhöjer doming designen, vilket ger produkter en unik och professionell finish. Detta gör doming till ett utmärkt val för företag som vill skapa minnesvärda och hållbara reklamartiklar.

bottom of page