top of page

Prägling 

Vad är Prägling?

Prägling är en elegant och tidlös teknik som används för att skapa upphöjda eller nedsänkta mönster och texter på olika material. Denna metod är särskilt populär inom profilreklam för att ge en exklusiv och sofistikerad finish på produkter som företagsgåvor, accessoarer och förpackningar.

Vad är Folieprägling?

Folieprägling är en teknik som använder metallisk eller färgad folie för att skapa glänsande och iögonfallande mönster och texter på olika material. Genom att kombinera värme och tryck överförs folien till ytan, vilket ger ett exklusivt och sofistikerat utseende. Denna metod är populär inom profilreklam för att förhöja kvaliteten och attraktionskraften på produkter som företagsgåvor, accessoarer och förpackningar.

Fördelar med Prägling

  1. Elegant utseende: Prägling ger ett lyxigt och professionellt utseende som gör produkter mer attraktiva och minnesvärda.

  2. Taktil känsla: Den upphöjda eller nedsänkta designen skapar en taktil upplevelse, vilket förbättrar produktens intryck.

  3. Hållbar design: Eftersom präglade mönster är en del av materialet, är de mycket slitstarka och tål daglig användning utan att förlora sin form eller kvalitet.

Tillverkningsprocess

Processen börjar med att skapa en metallstämpel (kliché) av den önskade designen. Produkten placeras sedan i en präglingmaskin där stämpeln pressas mot materialet under högt tryck, vilket skapar den upphöjda eller nedsänkta effekten. Denna metod kan användas på en rad olika material, inklusive papper, läder, plast och metall.

Användningsområden

Prägling är mångsidig och kan användas för en rad olika profilprodukter, inklusive:

  • Visitkort och papper: Ger en exklusiv och professionell känsla.

  • Förpackningar: Förhöjer utseendet på presentförpackningar, kartonger och påsar.

  • Läderprodukter: Perfekt för plånböcker, nyckelringar, bälten och anteckningsböcker.

  • Metall och plast: Används på accessoarer som nyckelringar, pennor och tekniska prylar.

  • Skrivblock: Omslag med präglad design ger skrivblock ett elegant och professionellt utseende.

Sammanfattning

Prägling är en sofistikerad och hållbar märkmetod som ger profilprodukter ett exklusivt utseende och känsla. Genom att skapa upphöjda eller nedsänkta mönster och texter direkt i materialet, erbjuder prägling en unik kombination av estetik och funktionalitet. Det är det perfekta valet för företag som vill lämna ett bestående intryck med sina reklamartiklar och gåvor.

bottom of page