top of page

Den gröna näringens certifiering.

SMAK-certifiering och kontroll har funnits sedan 1953.

För att göra det lätt för Sveriges lantbruk- och livsmedelsföretag finns SMAK-certifiering. SMAK ser till att dessa företag gör rätt enligt IP, KRAV och EU:s förordning om ekologisk produktion.

Vi vill göra rätt!

Genom att vi på FF Profilreklam har SMAK-certifierat oss, gör det att den ekologiska kedjan fortsätter när vi säljer vidare livsmedelsprodukter till er, våra kunder. 

När ni köper ekologiska livsmedelsprodukter hos oss vill vi att ni ska känna er trygga med att det som är märkt som Fairtrade, ekologisk eller har en miljömärkning verkligen är korrekt och kontrollerat hela vägen. 

Några av de produkter vi säljer är: ekologiska karameller, Fairtrade-märkta klubbor, Fairtrade-märkt choklad, veganskt och miljömärkt godis och lyxiga gåvopaket med en mix av mandlar, praliner och glögg.

Alla ekologiska produkter finns inte presenterade i vår webbshop. Kontakta oss för mer information!

SMAK-certifiering
svenskt sigill logo

Svenskt sigill

Att certifiera verksamheten enligt IP:s regler innebär att producenterna följer svensk lagstiftning och riktlinjer för branschen. IP står för "Integrerad produktion". Några av produktionsinriktningarna är: 

- Frukt & Grönt
- Spannmål & Oljeväxter 
- Nöt & Mjölk 
- Livsmedel 
- Prydnadsväxter 

Läs mer på www.svensktsigill.se

KRAV

Ät bättre och mer hållbart för människan och planetens skull!

 

Varför ska vi välja KRAV-märkt?

- Bättre hälsa och renare miljö

- Minskad klimatpåverkan

- Ökad biologisk mångfald

- Bättre djurvälfärd

- Bättre arbetsvillkor

Läs mer på www.krav.se

Krav-märkt logotyp
eu-organic-logo-600x400.png

EU-ekologiskt

För att kunna säga att produkterna är ekologiska krävs det att man följer EU:s regler för ekologisk produktion. Man ska var certifierad och stå under kontroll av en myndighet eller ett kontrollorgan.

KRAV´s regler bygger på denna lagstiftning, men har en högre kravställning gällande klimat, arbetsvillkor, miljö och hälsa.   

Läs mer på ec.europa.eu

bottom of page