top of page

Sublimering

Vad är Sublimering?

Sublimeringstryck är en innovativ och högkvalitativ tryckteknik som använder värme för att överföra färgämnen direkt på ett material. Denna metod är särskilt populär för profilprodukter som kräver livfulla färger och hållbara tryck.

Fördelar med Sublimering

  1. Levande Färger: Sublimeringstryck ger intensiva och klara färger som inte bleknar över tid, vilket gör det idealiskt för produkter där färgkvalitet är viktig.

  2. Hållbarhet: Eftersom färgämnet blir en del av materialet, är trycket mycket hållbart och motståndskraftigt mot slitage, tvätt och solljus.

  3. Detaljrikedom: Denna teknik kan återge mycket detaljerade mönster och komplexa designer med hög precision.

  4. Mjuk Känsla: Till skillnad från andra trycktekniker lägger sublimeringstryck inget extra lager på ytan, vilket gör att materialet behåller sin ursprungliga mjukhet och andningsförmåga.

Tillverkningsprocess

Processen börjar med att designen skrivs ut på ett speciellt sublimeringspapper med hjälp av sublimeringsbläck. Pappret placeras sedan mot det material som ska tryckas, vanligtvis polyester eller polyesterytor, och värme appliceras med hjälp av en värmepress. Under värme och tryck omvandlas bläcket till gas och binds permanent till materialets fibrer. När trycket har svalnat, blir färgerna klara och detaljerna skarpa.

Användningsområden

Sublimeringstryck används för en mängd olika profilprodukter, inklusive:

  • Kläder: Perfekt för sportkläder, tröjor och jackor som kräver hållbara och färgrika tryck.

  • Reklamprodukter: Idealisk för muggar, flaskor och andra hårda ytor där långvarigt tryck önskas.

  • Textilier: Används för att skapa livfulla mönster på kuddar, handdukar och andra hemtextilier.

  • Skyltar och Banderoller: Ger högkvalitativa utskrifter för inomhus- och utomhusbruk.

Sublimerad multiwear

Sublimerad T-shirt

Sublimerad handduk

Sammanfattning

Sublimeringstryck är en högkvalitativ och hållbar tryckteknik som ger intensiva färger och detaljerade mönster. Genom att använda värme för att överföra färgämnen direkt på materialet, erbjuder sublimeringstryck en långvarig och estetiskt tilltalande lösning för en mängd olika profilprodukter och reklamartiklar. Denna teknik är idealisk för företag som vill ha hållbara, färgrika och detaljerade tryck på sina produkter.

bottom of page