top of page

Transferdekaler

Vad är en Transferdekal?

Transfertryck är den enklaste och mest prisvärda metoden för märkning av profilkläder. Ert företags logotyp läggs på en bärare, och kan beställas från 50 stycken. Man kan med fördel beställa ett större antal än det som behövs vid er beställning. De som ej används vid trycktillfället lagerhåller vi åt er. Detta gör det extra smidigt och snabbt att ta fram nya produkter som skall appliceras. Transferdekalen placeras på önskad plats på profilprodukten och värms fast med hjälp av speciella värmemaskiner. 

När lämpar sig transfertryck bäst?

Transferdekaler är en utmärkt tryckmetod när man har en detaljerad logotyp som inte alltid fungerar att brodera. T-shirts, tygkassar, arbetskläder, jackor och kepsar är bara några förslag där transfertryck lämpar sig att använda. Se alltid till att ha ett antal transfer i lager, så går det extra snabbt och få era produkter. Transfer är absolut bästa valet av tryckmetod när man har många små serier som ropas av och beställs. Vi trycker självklart även personnamn och siffror. 

Hur tillverkas en transfer?

Man tar fram en schablon på logotypen. Istället för att trycka färgen eller färgerna direkt på ett plagg, som man gör vid ett vanligt screentryck, så trycks det på ett stort ark. På färgen läggs även ett speciellt lim. Det är detta som gör så att logotypen "limmas" fast på plagget med hjälp av både tryck och värme. 

Våra leverantörer jobbar med Standardfärger. Det finns runt 30st standardfärger att välja bland. Dessa färger kostar inget extra. Vill man däremot ha en egen PMS-färg, så tillkommer det en färgblandningsavgift. Då får ni exakt den färg ni önskar. 

Finns det olika transferdekaler? 

Vi jobbar idag med några få leverantörer på transferdekaler. Vi har valt de vi tycker har de bästa produkterna, har stor kunskap gällande produktion och material och som självklart lägger stor vikt på miljö och hållbarhet. En av dessa leverantörer har producerat transferdekaler i snart 30 år. Med tiden gick dom från endast en variant till tre. Dom har en extra slitstark och tålig transfer som är anpassad till arbetskläder och plagg som slits hårt. En tunnare och mer flexibel transfer som fungerar bäst till träningskläder och profilkläder, men även på andra plagg som kräver en mer flexibel och följsam transfer. I andra fall kan det vara absolut nödvändigt att ha en reflekterande transfer. Då har vi transfer med reflekterande förmåga.

Hur fäster man en transfer på ett plagg?

Den tryckta logotypen läggs mot plagget med bäraren uppåt. Sen använder vi en speciell värmemaskin som både har en hög värme, men även ett högt tryck. Efter cirka 15 sekunder är trycket fäst, och man tar loss papperet. Vips har vi ett förädlat plagg. Värmen kan skilja för olika typer av transferdekaler, men även för olika material som vi trycker på. Vi ändrar trycket, värmen och tiden så det passar både material och dekal.​

Tänk på att aldrig stryka med strykjärn direkt på trycket! Då smälter färgen och dekalen smetas ut. Behöver ni stryka, så gör detta på baksidan av plagget. 

Kan man trycka på alla typer av material?

Idag finns det en otrolig mängd material, behandlade textilier och produkter på marknaden. Så skulle vi vara osäkra på om det funkar med transferdekal på just era produkter, så gör vi helt enkelt ett test innan. Vid påvärmning av vissa material som blir väldigt varma vid trycktillfället, så brukar vi sänka temperaturen på maskinen till en början för att se hur materialet beter sig. 

bottom of page